T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / MERKEZ - Atabey İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuz “Uluslararası Güvenli İnternet Sertifikası (eSafety Label) Etiketi" Aldı

Okulumuz öğretmenleri Gülcan Ünver ve Özlem Yılmaz tarafından koordine edilen eTwinning çalışmaları içerisinde gerçekleşen "Uluslararası Güvenli İnternet Sertifikası (eSafety Label) Etiketi" için başvurduk.

Okulumuz, Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan "Uluslararası Güvenli İnternet Sertifikası (eSafety Label) Etiketi" almak için başvurduğu süreci "BRONZ ETİKET (Bronze Label) " alarak başlattı.

Atabey İmam Hatip Ortaokulu olarak Uluslararası Güvenli İnternet Sertifikasında BRONZ ETİKET (Bronze Label)  almanın gururunu yaşıyoruz. Okulumuz, Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan "Uluslararası Güvenli İnternet Sertifikası (eSafety Label) Etiketi" almak için başvurduğu süreci " BRONZ ETİKET (Bronze Label) " alarak başlattı. Uluslararası bir kuruluş tarafından geçerliği olan bir değerlendirme neticesinde elde ettiğimiz " BRONZ ETİKET (Bronze Label) " okulumuza uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmıştır. "The eSafety Label (Uluslararası Güvenli İnternet Sertifikası" etiketi, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, Avrupa'nın 34 ülkesinin eğitim bakanlıklarının üye olduğu "Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) ve Avrupa Birliği Dijital Dönüşüm Ofisi" tarafından veriliyor. 2012 yılından bu yana verilen değerlendirme etiketinin amacı, başvuru yapan okullar ve öğrencileri internetin zararlarından korumak. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek imkânı buldukları başvuru sürecinin sonucunda elde edilen puana göre altın, gümüş ya da bronz etiket verilerek okulların güvenli internet kullanımı tescillenmiş oluyor. Başvuru sürecinin sonucunda elde edilen puana göre " BRONZ ETİKET (Bronze Label)  " alarak okulumuzun güvenli internet kullanımı tescillenmiş oluyor. Okulumuz olarak bizler de, çevrimiçi güvenlik(e-Güvenlik) politikası oluşturması ve tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin bu konuda bilgilendirilerek internet ortamında uğrayabilecekleri zararlar ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda farkındalıklarının artırılmasına önem veriyoruz.

15-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 14:30 - Görüntülenme: 315
  Beğen | 0  kişi beğendi