T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / MERKEZ - Atabey İmam Hatip Ortaokulu

OKULUMUZDA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü düzenlendi. Okulumuzun düzenlediği törende başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için çarpışmaktan ve ölmekten çekinmeyen bütün askerlerimizi; şiirlerle, tiyatro gösterileriyle ve dualarla andık. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen Görsel Sanatlar öğretmenimiz Selin Fışkın, Din Kültürü öğretmenimiz İsmail Dalahmetoğlu ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl dönümünde şanlı tarihimizin zaferlerini kutlamanın ve Çanakkale Destanını yazan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmanın manevi onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlığı ve vatanı için savaşmaktan çekinmeyen aziz milletimizin, sarsılmaz inanç ve kararlılığıyla, bütün imkânsızlıklara rağmen verdiği destansı mücadeledir. Binlerce yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği Çanakkale zaferi; azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı, tarihte eşine çok az rastlanan kahramanlık destanlarındandır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'ni kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı bayrağımızın semalarımızda özgürce dalgalanabilmesi için canlarını bir an bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 15:17 - Görüntülenme: 30
  Beğen | 0  kişi beğendi